11 juni 2018
19:00

Staffanstorp United

Referat: AIF Barrikaden - Staffanstorp United

Startelva: Filip Sjöberg (debutant) – vi gick sen runt på Olle, Majed Marcus som ytterbackar, Albin, Marius o Max som mittbackar, Siseko, Shakeb o Frmas som yttermittfältare (samt mot slutet Amine sedan Frmas för 912:e gången haft oturen att skada sig), Martin, Philip, Shershah o Amine som innermittfältare och samt en come-backande Daniel Sosa, Amine och Ahmed o Philip som anfallare.

Staffanstorp började klart bäst och hade bl.a. ett stolpskott och en boll som räddades av en utespelare på mållinjen (vem? Max? Marius?) redan innan klockan hade nått 8 minuter. Även om deras anfallsspel bedarrade något var de fortfarande det bättre laget i ytterligare tiotalet minuter.

Första kvarten hade vi haft ett avslut – ett ofarligt sådant en bit utanför – och ingen hörna men så fort Ahmed kom in blev det en lite annan matchbild. Han rörde på sedvanligt sätt om i deras försvarsgryta med sitt oupphörliga löpande och satsande i närkamperna. Dock fick ganska snart efter hans entré Staffanstorp en retroaktiv utdelning när de i den 19:e min gjorde 1-0 efter en lite rörig situation framför mål.

Lagen hade sen var sin mycket bra målchans innan vi i den 36:e min kvitterade när Martin frispelade Amine (och då talar vi verkligen fri, närmaste motståndare 10-15 meter därifrån sen de misslyckats med att ställa offside) som inte gjorde något misstag utan satte kvitteringen. Bara 4 min senare hade vi sedan vänt på matchen när Philip efter ett fint anfall i kamp med 3 motspelare arbetade fram bollen till en helt omarkerad Ahmed som lika stensäkert som nästan alltid rullade in den vid stolproten.

I andra halvlek skiftade spelövertaget i perioder. De hade nog mer boll men vi hade vassare avslut och på två av dem gjorde vi också mål.

I den 57:e min slog Amine en passning i djupled till Ahmed som målvakten, som stod jättelångt ute, kanske hade hunnit före på om han inte tvekat något – en tvekan som gjorde att Ahmed kunde lyfta bollen förbi honom och visserligen kom lite ur vinkel och fick en utespelare mellan sig och målet men ändå inte hade några svårigheter att lyfta in bollen med perfekt känsla.

Vårt andra mål kom när matchen redan kändes avgjord i den 88:e min. Det föregicks också precis som vid andra målet av ett fint anfall där Ahmed slog en crossboll över till Shershah som vände bort en spelare och ur halvdålig vinkel slog den perfekt mot bortre stolpen men där Philip för säkerhets skull från ett par meters håll bombade upp den i nättaket på det då övergivna målet.

Mellan dessa våra mål delade lagen på målchanserna. Staffanstorp blev allt offensivare men vi hade mycket folk hemma som alla kämpade och slet vilket gjorde att de inte fick ut så mycket av sitt annars fina passningsspel utan oftast tvingades skjuta från långt håll men det gjorde de ofta.

Sammantaget kan man säga att vi lyckades med vår taktik att ligga lågt och satsa ganska mycket på kontringar mot ett visserligen väldigt ungt men ändå skolat lag där många hade en mycket bra teknik men överarbetade ibland. Siffrorna 4-1 var klart missvisande vilket nedanstående statistik ger en klar hint om men kanske var vi ändå värda en knapp seger i kraft av en aning fler klara målchanser.

Statistik: Hörnor: 3-7 Avslut på mål: 9-13 Avslut utanför: 6-9